Ofte stillede spørgsmål

Hvad skal jeg som arvinge gøre?

Hvis du indgår en aftale med Nordic Search Partner, vil vi fungere som din professionelle partner, som vil repræsentere dine interesser og udføre alt arbejde på dine vegne. Med andre ord behøver du ikke at gøre noget.

Hvor meget vil jeg arve?

Størrelsen på din arv bestemmes primært af følgende faktorer: For det første vil arveloven i det land/stat, hvor boet administreres, være gældende. Derefter bestemmes beløbet af antallet arvinger, som værdierne skal fordeles mellem, samt din plads i arverækkefølgen til den afdøde. Efter fradrag af gæld, arveafgift, domstolssalær og andre administrationsomkostninger kan det endelige beløb til hver arving, beregnes.

Er jeg som arving ansvarlig for afdødes gæld?

Nej. Før værdierne fordeles blandt arvingerne, fratrækkes boets gæld. I tilfælde af at gælden overstiger værdierne, bliver boet afsluttet som insolvent. Du ville da ikke modtage nogen udlodning fra boet og naturligvis heller ikke blive bedt om at betale gælden.

I sådanne tilfælde vil ikke Nordic Search Partner få honorar, og Nordic Search Partner vil selv dække egne omkostninger i forbindelse med arvesagen. Nordic Search Partner dækker også omkostningerne til advokaten, som vi har engageret for at repræsentere dine interesser. Dermed placeres al økonomisk risiko på Nordic Search Partner og vores samarbejdspartnere.

Hvornår kan jeg forvente en udbetaling?

Der er mange faser, vi skal igennem for at få din og de andre arvtageres krav godkendt af Retten. Det er ikke usædvanligt, at sagsbehandlingen tager fra 6 til 18 måneder og i nogle tilfælde længere tid fra det tidspunkt, hvor vi kontakter dig. Som professionelle arveefterforskere kender vi processerne godt, og vi ved hvilken dokumentation der kræves. Vi vil derfor bidrage til at gøre bobehandlingen så effektiv som mulig. Det er i begge parters interesse at få sagen afsluttet så hurtigt som muligt, da Nordic Search Partner ikke modtager vores gebyr, indtil du modtager din andel af arven.

Hvordan udbetales arven?

Når du er blevet godkendt som arving til dødsboet og bobehandlingen er afsluttet, vil Nordic Search Partner eller vores samarbejdspartnere/ advokat sørge for udbetaling af midlerne. Dette gøres enten ved at sende dig en check, som du selv kan hæve i din bank eller ved en bankoverførsel direkte til din bankkonto.

Kan jeg få en kopi af stamtræet, som I har forberedt?

Ja. Så snart bobehandlingen er afsluttet og værdierne fordelet, sender vi gerne en kopi af stamtræet til de af vores klienter, der anmoder om det.

Kontakt os

E-mail: mail@nordicsearchpartner.com
Telefon: (+47) 400 222 45